PATVIRTINTA
Skemų socialinės globos namų direktoriaus
2022 m. sausio mėn. 13 d. įsakymu
Nr. (V2)-1.7-6
SKEMŲ SOCIALINĖS GLOBOS NAMŲ
MAITINIMO TARNYBOS VADOVO,DIETISTO, PAREIGYBĖS APRAŠYMAS
I. PAREIGYBĖ
3. Pareigybės lygis – B
4. Pareigybės paskirtis – vadovauti maitinimo tarnybos padaliniui, racionaliai organizuoti dietinį maitinimą globos namuose, sudaryti įstaigos maitinimo kasdienius planinius bei individualius valgiaraščius, kontroliuoti maisto produktų kokybę ir jų paruošimą. Propaguoti sveiką gyventojų mitybą;
Maitinimo tarnybos vadovas, dietistas, pavaldus direktoriaus pavaduotojui ūkio reikalams
II. SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI
5. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialius reikalavimus:
5.1. Turėti ne žemesnį kaip aukštesnįjį medicininį išsilavinimą ar specialų vidurinį išsilavinimą, turėti dietisto kvalifikaciją.
5.2.Žinoti ir išmanyti:
5.2.1. Mitybos mokslą.
5.2.2. Pagrindinių maisto produktų sudėtį.
5.2.3. Pagrindinius vitaminų šaltinius.
5.2.4. Mitybines normas įvairioms gyventojų grupėms.
5.2.5. Šiuolaikinius sveikos mitybos ir dietinio gydymo principus.
5.2.6. Dietetiką
5.2.7. Mitybos higieną.
5.2.8. Dietinio maisto paruošimo technologinius principus.
5.2.9. Degustaciją.
5.2.10.Saugaus darbo reikalavimus.
5.2.12.Technologinių įrenginių bei gamybinio inventoriaus paskirtį, jų priežiūrą.
5.2.13. Dietai rekomenduojamų produktų parinkimą ir kainas.
5.3. Mokėti:
5.3.1.Tvarkyti dokumentaciją.
5.3.2.Dirbti kompiuteriu.
5.3.3.Suteikti pirmąją medicinos pagalbą
5.4 turėti kompiuterinio raštingumo įgūdžių (Microsoft Word, Microsoft Excel, Outlook Express, Internet Explorer)
III. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS
6. Šias pareigas einantis darbuotojas vykdo šias funkcijas:
6.1.Kontroliuoja maisto produktų kokybę.
6.2. Sudaro kasdieninius, planinius, individualius valgiaraščius.
6.3.Skaičiuoja maisto davinio maistinę bei energetinę vertę.
6.4. Pagal valgiaraštį tikrina dietinių patiekalų ruošimą, jų kokybę degustuojant.
6.5.Neleidžia realizuoti nekokybiškų maisto produktų bei patiekalų.
6.6.Nuolat tikrina maisto paruošimo skyriaus higieninę būklę.
6.7.Užtikrina, kad maisto paruošimo skyriaus darbuotojai laiku pasitikrintų sveikatą.
6.8. Moko maisto paruošimo skyriaus darbuotojus higienos reikalavimų.
6.9. Teikia nustatyta tvarka statistines ir kitas privalomas atsiskaitomybės žinias.
6.10.Tobulina ne rečiau kaip kas 3 metai profesinę kvalifikaciją.
6.11. Kontroliuoja dietinių patiekalų išdavimą, higienos reikalavimų vykdymą.
6.12. Laiku ir tiksliai vykdo teisėtus darbdavio nurodymus.
6.13. Laikosi darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų, tausoja darbdavio turtą.
6.14. Kasmetinių ir tikslinių atostogų metu, poilsio dienomis, ligos ar kitais nenumatytais atvejais, savo kompetencijos ribose vykdo nesančio darbuotojo funkcijas.
IV. ATSAKOMYBĖ
7. Šias pareigas vykdantis darbuotojas atsako:
7. 1. Už paslaugų gavėjų maitinimo organizavimą.
7. 2. Už pavestų užduočių vykdymą.
7. 3. Už pareigų viršijimą.
7. 4. Už saugų darbą ir priešgaisrinės saugos taisyklių laikymąsi.
7.5. Prisiima materialinę atsakomybę už jam patikėtų materialinių vertybių saugumą, praradimą ir sugadinimą.
7. 6. Už padarytus pažeidimus Maitinimo tarnybos vadovas, dietistas baudžiamas LR įstatymų numatyta tvarka.
Susipažinau
(Parašas)
(Vardas ir pavardė)
(Data)